Vietnam Arabica
Související produkty

Velmi malá acidita. Espresso s intenzitou a bohatou pěnou. Chuť je sladší, připomínající čokoládu, která přechází do lískového oříšku.

Kompaktní a hutné espreso kávy La Pastora, obohacené o chuť květin a pražených mandlí, vše s udatným základem kořeněné čokolády. Kostarika vždy patřila mezi přední pěstitelské...

Nemůžete si vybrat? Zkuste degustační balíček, který obsahuje 4x 250g. Náš výběr čtyř káv Vám pomůže najít tu Vaši oblíbenou chuť. Příště už půjdete najisto.
Detailní popis produktu
Počátky pěstování kávy ve Vietnamu mají na svědomí Francouzi. První kávovník do země přivezl francouzský katolický misionář v roce 1857. Tehdy se jednalo o druh Arabica. Kávovníky Arabiky byly nejprve vysazovány u katolických kostelů v některých severních provinciích jako Phy Lu a Ha Nam. Postupně se pěstování Arabiky rozšiřovalo i do provincií v centrálním Vietnamu. Vietnam je nyní druhým největším producentem kávy za Brazílií a ve vývozu poráží i Kolumbii.

Opravdu labužnická káva. Silná vůně a chuť lískových oříšků, karamelu a hořké čokolády.

Ponořte se do chutí "černého kontinentu". Africká káva se vyznačuje lehounce větší aciditou a bohatou vůní. Zkuste degustační balíček, který obsahuje 4x 250g. Náš výběr čtyř káv...

Středně plné tělo, s ovocně sladkou chutí. Acidita střední. Sladkou vůni medu a karamelu posiluje aroma koření, kůže a jemného tabáku.

Říká se, že nejlepší odrůdou je káva Santos, jemné, plné, ovocné chuti s nádechem čokolády a nízkou kyselostí, bez stopy hořkosti, z oblasti Sao Paulo. Dobrá brazilská káva má...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.